Allekirjoittanut elementissään: luonnossa liikkuen äänikirja korvilla, tukka tuulessa hulmuten.

Allekirjoittanut elementissään: luonnossa liikkuen äänikirja korvilla, tukka tuulessa hulmuten.

Hei!

Meidän on aika tutustua.

Pienenä toivoin, että minusta tulisi eläinlääkäri, seikkailija tai koomikko. Mitään noista minusta ei tullut, paitsi se seikkailija joissain määrin (seikkailen elämän paradoksien sekä ruuhkavuosien keskellä) ja elämäni usein on aika koomista, joten joo, olen oman elämäni koomikkokin. Huumori on minulle tärkeää sekä siviilissä että työssäni. Rakastan nauraa asiakkaiden kanssa ja hauskanpito kuuluu myös osaksi työtäni, sillä valmennan ja ohjaan paljon lapsia. Parasta siinä on, kun saa itsekin heittäytyä leikkiin ja ilonpitoon! Vaikka terapiatyö mielletään vakavaksi työksi, saa se olla leikkisääkin. Huumori vahvistaa yhteyttä ihmisten välillä sekä  tarjoaa mielenkiintoisia ja rohkeitakin näkökulmia elmäntilanteisiin puhumattakaaan siitä, miten se keventää mieltä. Sehän on tunnetusti yksi coping-keinoistamme. Horoskoopiltani olen vesimies (pahoittelut siitä), rakastan tanssia, luontoa ja ulkoilua, joogaa sekä äänikirjoja, mutta en pidä kylmästä vedestä enkä tiskaamisesta (edes lämpimällä vedellä).

Ohjaus-valmennus-koulutus -ja terapeuttiseen työhöni kuuluu paljon ääntä ja olla äänessä ja äänet tietty jatkuvat lapsiperhearjessa (5-henkinen perhe) lähes taukoamatta, joten minulle on myös tärkeää välillä repiä itseni irti äänistä ja sukeltaa täyteen hiljaisuuteen. Joskus riittää minuutti ja joskus taas tarvitaan useita päiviä ääntensietokyvyn korjaamiseksi. Mindfulness ja jooga, luonto, musiikki sekä kirjat tarjoavat minulle näitä arjen mute -hetkiä. Syvimmän henkisen kasvun opit ja kopit syntyvät kuitenkin arjessani ja opettajinani ovat omat lapseni vaatimuksineen, näsäviisailuineen, kritiikkeineen, palautteineen sekä rakkauden ja luottamuksen osoituksineen. Kiitos siis heille! He ovat kasvattaneet kärsivällisyyttäni ja stressinsietokykyäni asettamalla ne koetukselle.

Liikunta -ja Hyvinvointivalmentajana minulla on jo 18 -vuoden työkokemus. Opiskelin liikuntaneuvojaksi Varalan urheiluopistossa Tampereella, josta valmistuin 2006. Olen siitä onnekas, että olen saanut ohjata ja valmentaa asiakkaita aina vauvasta vaariin niin suurissa kuin pienissä ryhmissä sekä valmentaa yksilöasiakkaita heidän elämäntapamuutoksissaan tai urheiluun liittyvissä tavoitteissaan. Olen järjestänyt räätälöityjä tilaustunteja erilaisille Tyhy, koululais,- ja virkistysryhmille, polttariporukoille sekä kouluttanut ryhmäliikunnanohjaajia.

Vuonna 2018 sain myös erityisen kunniatehtävän toimia henkilökohtaisena hyvinvointivalmentajana yläkoululaisille Liikkuva Koulu -projektissa, jonka tavoitteet ovat passiivisuuden ja syrjäytymisen ehkäisyssä. Tällöin erityisopettajat ohjasivat minulle erilaisten haasteiden kanssa painivia oppilaita. Se työkokemus oli yksi elämäni käännekohdista. Tämän lisäksi toimin myös täysipäiväisenä liikunnanopettajan sijaisena ko. koulussa. Opettajan tittelistä huolimatta tässä taisi käydä niin päin, että oppilaat opettivatkin minua. Opin valtavasti näistä työkokemuksista ja syy siihen miksi olen nyt tässäsuunnassa, piilee noissa vuosissa 2018-2019, kun työskentelin koulumaailmassa.

Viimeisien vuosien aikana olen ollut hyvin kiinnostunut psykologiasta ja olenkin opiskellut psykologian eri viitekehyksissä kaikki nämä vuodet siitä lähtien (mm. psykologian perus -ja aineopinnot, positiivista psykologiaa ja pedagogiikkaa, NLP:n perusteet ja ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi). Psykologia on antanut minulle valtavasti eväitä ja työkaluja ihmislähtöisessä työssäni ja kaiken oppimani ja innostukseni seurauksena olen muovannut valmennuskokonaisuudestani ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen tähtäävän konseptin. Olen opiskellut myös ravitsemusta aivojen ja mielenterveyden näkökulmasta. Pidänkin siis erityisen tärkeänä sitä, miten ravitsemus tulisi ottaa huomioon myös psyykkisen terveyden ylläpidossa sekä  mm. masennuksen ja ahdistuksen hoidossa. Ravitsemuksen vaikutukset kun ulottuvat aina aivokemiaan, hormonitoimintaan kuin siihen, miten ja mitkä DNA:mme toimivat. 

Ihminen on psykofyysisosiaalinen kokonaisuus ja syyt eri toimintatapojen kuten myös mahdollisten oireiden taustalla ovat moninaiset.  Olen myös valtavan kiinnostunut mm. traumoista ja niiden vaikutuksesta elämäämme ja hyvinvointiimme ja näiden aiheiden opiskelemista jatkan edelleen. Jatkan opiskelua kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ymmärtämiseksi ja tietämykseni päivittämiseksi jatkuvasti. Jatko-opintoja suuntaan positiivisen psykologian lisäksi  lasten -ja nuorten mielenterveyttä ja hyvinvointia edisttävään työhön, yhteiskunnalliseen hyvinvointikäsitykseen ja tulevaisuudessa myös psykoterapiaan. 

Pitkäaikainen asiakaskokemukseni sekä jatkuva opiskeluni auttavat minua päivä päivältä avartamaan katsettani laajemmalle ihmisen hyvinvointia ja sen eri tekijöitä tarkasteltaessa. Jokaisen valmentamani ja ohjaamani asiakkaan matka on myös samalla oma matkani, jossa pääsen tarkastelemaan uteliaasti eri toiminta -ja työskentelytapojen toimivuutta. Valmennuksessa ratkaisukeskeisyys, aktiivinen vuorovaikutus sekä läsnäolo ovat avainasemassa.

Terapeuttina vannon "ei-tietämisen" jaloon tilaan. En todellakaan tiedä tai pyri tietämään miten asiakkaan tulisi elämäänsä elää, hän tietää sen parhaiten itse. Minun tehtäväni on esittää kysymyksiä, jotka saavat asiakkaan pohtimaan tilannettaan eri näkökulmista ja löytää siten erilaisia keinoja tilanteensa edistämiseksi. Keskityn ratkaisukeskeisen lyhytterapian viitekehykseen tuoden  asiakastyöhöni muita hyväksi ja tehokkaaksi havaittuja menetelmiä, kuten tietoisuus ja läsnäolotaidot (mindfulness) sekä positiivisen psykologian ja pedagogiikan lähestymistapoja ja NLP (neurolinguistic programming) menetelmiä, jotka kaikki tukevat ratkaisukeskeisen ajattelu -ja työskentelytavan viitekehystä. Lisäksi rakastan huumoria (vaikkei minusta koomikkoa tullutkaan), huumori on ehdottoman merkittävässä roolissa myös terapiatyössäni (kaikella kunnioituksella aina tietenkin). 

Ja mikä tärkeintä: 

Kyllä, olen ihminen, olen mokaillut, kompuroinut, lamaantunut häpeästä, ottanut elämältä osumaa ja oppinut monet asiat kantapään kautta jos vielä varuilta toisenkin. Jokaisessa meissä on omat rosomme ja särömme ja niin sen kuuluu ollakin. Olen oppinut, että mitä enemmän juoksemme karkuun omia ikäviä sävyjämme tai pyrimme ne piilottamaan itseltä tai muilta, pyrkivät ne vaan hanakammin iholle, joten opi arvostamaan myös synkkiä puolia itsessäsi. Niilläkin on oma roolinsa navigoidessa elämässämme.

"jos luulet olevasi liian pieni vaikuttamaan asioihin, yritä nukkua pimeässä suljetussa huoneessa hyttysen kanssa.."  -afrikkalainen sananlasku

Rakkaudella,

Jenna

"Ennen matkaa on ymmärrettävä se, että on jo perillä." (Jenna)

Jaa tämä sivu